Skip to main content

Oppvarming

 Hvorfor det er viktig å varme opp din hund før du begynner å løpe det forteste du kan i en agilitybane, er for å unngå melkesyre. Nøkkelen er oppvarming for både deg og din hund. Så dette sier jeg på mine kurs som jeg holder også.

 

1. Viktig å la hunden gjør fra seg, lukte litt i bånd. 
2. Få opp farten litt, små jogge på gress, grus for all del ikke gjør det på asfalt.. Det du skal trene på kan det begynne å gjør litt smått nå. F.eks. Slalom økt. Da kan du ta hunden mellom beina dine å la den gå som et 8 tall. Når vi gjør dette så varmer vi mer opp de musklene hunden skal bruke. 
3. Krev litt oppmerksomhet: Kontakt med deg, gi en godbit. Skal du bruke vingene, så kan du sjekke om hund hører de retnings kommandoene dine. Bytte mellom leke og godbiter: Bytte leken er veldig gøy, du kombinerer verbale kommandoer og bevegelsen. samme er med godbit.
4. Nå kan du ha en veldig bra økter

 

Dette tar ca. 10- 15 minutter så er hunden og deg selv klar til hva du skal gjøre på trening.

 

Det spørs også om du trener med mangen eller alene. Når det er mangen f.eks. på fellestreningene må du varme opp hunden litt mer i forhold til hvis det ikke er så mangen på trening.

 

Vi bruker oppvarming av hund og oss selv for å forebygge skader på hundene og oss. Det er ikke gøy med skadet hund eller fører. Så viktig vi passe på oss godt der!


Like viktig å gå ned hunden etter trening. ca. 10 minutter gåing er nok til å få pulsen ned.

 

Som du ser her så ser du hvor godt hunden prøver å komme seg inn i slalåmen i høy fart.

 

Oppvarming gjelder til alt av sport, løpe, ski og sykkeltur.
Ine Sandhåland Skorpe

Comments

Popular posts from this blog

Stevnetrening i rallylydighet

 29 april-1 mai arrangere vi rallylydighetsstevne sammen med Karmøy hundeklubb. Karmøy har kveldsstevne fredagen, mens Haugesund arrangerer lørdag og søndag. Vi gleder oss en hel haug til dette. Det blir en kjekk helg med masse god rally og masse både nye og gamle kjente rundt ringen.  I forkant av stevnet vårt satt Line i gang med arbeidet å få i stand et treningsstevne for de som var påmeldt stevnet vårt. Line har gjort en kjempejobb med både banetegninger arbeidslister og påmeldinger. Takk Line. Bra jobba :-) Torsdag 14 april stilte en hel gjeng med tobeinte med ferdig oppbrettede armer. Alle var klare for å ta i et tak. Vi var fordelt som dommere, tidtagere, banebyggere og innkastere. Ringbånd og sluser. Alt var på plass. Vi var klare. Slike treningsstevner er bare helt supre. Vi kjenner på både nerver og kribling i magen  på samme måte som før og under en offisiell konkurranse. Skuldrene blir fort hevet noen hakk og ting går ikke alltid som på trening. Vel det er derfor dette også

Bronsemerkeprøve i lydighet

 I kveld har vi arrangert bronsemerkeprøve i lydighet. Mange deltakere og 11 forskjellige raser, noe som er kjempekjekt for sporten🤩👏 Vi så mange gode øvelser og gode momenter, samt flere utrolig sjarmerende🥰 Gratulerer til alle som besto prøven, og til dere andre; vær stolt av det dere fikk til og bedre lykke neste gang✌️💪👏 Og selvfølgelig en stor takk til Astrid som var super dommer igjen😃👌 Det var totalt 14 startende ekvipasjer og 9 av disse besto :-)