Skip to main content

Litt om Agility

 Agility har vi i HOHK på tirsdager 18.00-19.00 for nybegynner og 19.00-20.00 for videregående.

Når vi begynner med agility er det viktig å gå på nybegynnerkurs, der du lærer inn de forskjellige hindrene vi har og sikkerheten rundt hindrene. Vi har mangen som er aktive med konkurranser og holder nybegynnerkurs.

Verktøy vi trenger for agility er, det kommer også etter vi har vært på noen treninger.

-  Motiverende stemme for hunden, hunden skal synes dette er gøy når hunden har klart noe.

-  Liker godbiter, den har lært fra valpekurs eller hjemme at den kan også få godbit fra hånd og at vi kan kaste godbiten.

-  Leker, pipeleke, dra-leke (jaktleke) slik vi kan belønne i fart.

Som forskjellen vi sier er godbiter får vi hundene ned i stress og den tenker mer, istedenfor leke der vil vi ha stresse høyt og få økt farten til hunden på det vi skal gjøre.

Det jeg lærer unghunden min før den er 1 år ( før agilitykurs ) er:

-  Sitt og bli, veldig greit og ha dette også slik du kan gå å stille deg der du vil før hunden starter selv.

-  Bytte lek mellom to leker.

-  Svinge rundt sin egenkropp begge veier.

-  Gå over ting som har forskjellige underlag.

-  Like bilburet, kan slappe av mellom økter.

-  Miljøtrene hunden mens andre går Agility elle noe annet. (fokus på meg)

-  Trening på "oy", Den lærer jeg hundene mine slik de får beskjed om at det du gjorde nå var feil, vi prøver igjen.

-  Frisignal, fra sitt og bli bruker jeg "Ja", men kan også bruke fri, eple, okei og gå.

Agility har to grener, ett hoppløp og ett agility løp. Forskjellen med de løpene er felthindrene. Vi har også tre nivåer, Når vi starter på konkurranser skal vi melde oss på klasse 1 (letteste nivået) når vi har fått feilfri runde tre ganger i Agility løp for du noe som heter napp. Det vil si opprykk til klasse 2. Det samme gjelder hoppløp. Klasse 2 (middels nivå) når du løper feilfri der må du komme på pallen eller være en av de 15% av antallet i klassen for å få napp tre ganger, For å få opprykk til klasse 3. Klasse 3 (vanskeligste nivået) Der kan vi få cert hvis vi løper feilfri og vinner. Men kan også få cert så lenge de andre foran deg er ferdig med å få cert.  Vi har også forskjellige strl. klasser, liten, mellom og stor.

Type klasse 1 baner når jeg gikk klasse 1 med Kira: https://www.youtube.com/watch?v=LhCWOxwm_4A&t=16s

Type klasse 2 bane:

https://www.youtube.com/watch?v=QPH5xEgQVW0

Type klasse 3 bane:
https://www.youtube.com/watch?v=rVn9G4M9ia8 



Mvh Ine Sandhåland-Skorpe

Comments

Popular posts from this blog

Oppvarming

  Hvorfor det er viktig å varme opp din hund før du  begynner å løpe det forteste du kan i en agilitybane, er for å unngå melkesyre. Nøkkelen er oppvarming for både deg og din hund. Så dette sier jeg på mine kurs som jeg holder også.   1.  Viktig å la hunden gjør fra seg, lukte litt i bånd.  2.  Få opp farten litt, små jogge på gress, grus for all del ikke gjør det på asfalt.. Det du skal trene på kan det begynne å gjør litt smått nå. F.eks. Slalom økt. Da kan du ta hunden mellom beina dine å la den gå som et 8 tall. Når vi gjør dette så varmer vi mer opp de musklene hunden skal bruke.  3.  Krev litt oppmerksomhet: Kontakt med deg, gi en godbit. Skal du bruke vingene, så kan du sjekke om hund hører de retnings kommandoene dine. Bytte mellom leke og godbiter: Bytte leken er veldig gøy, du kombinerer verbale kommandoer og bevegelsen. samme er med godbit. 4.  Nå kan du ha en veldig bra økter   Dette tar ca. 10- 15 minutter så er hunden og deg selv klar til hva du skal gjøre på trening.  

Bronsemerkeprøve i lydighet

 I kveld har vi arrangert bronsemerkeprøve i lydighet. Mange deltakere og 11 forskjellige raser, noe som er kjempekjekt for sporten🤩👏 Vi så mange gode øvelser og gode momenter, samt flere utrolig sjarmerende🥰 Gratulerer til alle som besto prøven, og til dere andre; vær stolt av det dere fikk til og bedre lykke neste gang✌️💪👏 Og selvfølgelig en stor takk til Astrid som var super dommer igjen😃👌 Det var totalt 14 startende ekvipasjer og 9 av disse besto :-) 

Stevnetrening i rallylydighet

 29 april-1 mai arrangere vi rallylydighetsstevne sammen med Karmøy hundeklubb. Karmøy har kveldsstevne fredagen, mens Haugesund arrangerer lørdag og søndag. Vi gleder oss en hel haug til dette. Det blir en kjekk helg med masse god rally og masse både nye og gamle kjente rundt ringen.  I forkant av stevnet vårt satt Line i gang med arbeidet å få i stand et treningsstevne for de som var påmeldt stevnet vårt. Line har gjort en kjempejobb med både banetegninger arbeidslister og påmeldinger. Takk Line. Bra jobba :-) Torsdag 14 april stilte en hel gjeng med tobeinte med ferdig oppbrettede armer. Alle var klare for å ta i et tak. Vi var fordelt som dommere, tidtagere, banebyggere og innkastere. Ringbånd og sluser. Alt var på plass. Vi var klare. Slike treningsstevner er bare helt supre. Vi kjenner på både nerver og kribling i magen  på samme måte som før og under en offisiell konkurranse. Skuldrene blir fort hevet noen hakk og ting går ikke alltid som på trening. Vel det er derfor dette også